Werkwijze

Als therapeut ga ik uit van het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam. Door het combineren van, soms al honderden jaren bestaande, alternatieve geneeswijzen wordt de balans in het lichaam teruggebracht.

Zo ga ik te werk

Als Mesoloog en Orthomoleculair kPNI-Therapeut put ik uit de reguliere medische kennis, zoals anatomie, fysiologie, pathologie, neurologie, psychologie, etc. Dit combineer ik met diverse alternatieve geneeswijzen zoals EFD (electro-accupuntuur), Chinese geneeskunde, Ayur Veda, homeopathie, orthomoleculaire, fyto-therapie, etc. Bij de behandeling wordt door mij de verstoringen van de balans in het lichaam gezocht en een behandelplan met u opgesteld om de chronische klachten aan te pakken.

Naast dat ik vanuit mijn eigen kennis behandelplannen maak werk ik intensief samen met de Osteopathie. Door een osteopaat wordt sterk gekeken naar het mechanische en door mij wordt naar het biochemische gekeken. Een bijna natuurlijk samenwerking heeft dit tot gevolg. Zo is mijn praktijk gevestigd in hetzelfde pand als De Boer Osteopathie.

 

Behandelplan

Aan de hand van de resultaten van het onderzoek wordt het behandelplan bepaald en met u besproken. Onderdeel van dit plan kan zijn het adviseren van middelen en/of leef- c.q. voedingsadviezen.

Hierbij kan worden gedacht aan:

  • homeopathische en/of orthomoleculaire middelen;
  • voedingsadviezen;
  • lifestyle en bewegingsadviezen.

Na circa 6 weken vindt er een vervolgconsult plaats. Als Mesoloog streef ik er naar om in 3 tot 4 behandelingen een duidelijk merkbaar resultaat c.q. verbetering te bereiken.

Uitgangspunten

Meer informatie nodig of afspraak maken?

Carola Engbers helpt je graag verder.

Welke klachten

Bekijk voor welke klachten u bij mij terecht kan.

Werkwijze

Bekijk mijn uitgangspunten en manier van werken. 

Kosten

Bekijk de kosten en eventuele vergoedingen.